Фукнционалност в италиански мебели

начало проекти

Functionality in italian furniture


Светъл и просторен, този апартамент е отражение на италианския дизайн претворен във формата на мебели. Архитект Златина Георгиева се стреми да постигне атмосфера на модернизъм и едновременно с това уютна визия на дома. Изтънченият вкус и професиализмът превръщат емблематичните модели в естествена част от интериора.
Дневната обединява кухня, трапезария и зона за сядане и почивка. Диванът е Andy на B&B Italia, масата в геометрична форма изпълнена във венге и хром на Molteni. Акцент в приятното кътче със скосен таван се явява пищният полилей Taraxacum на Flos.
Погледът към трапезарията разкрива скулптурната форма на кожените столове Rolf Benz и структурата на масата Leaf на Molteni. Кухнята Extra на Doimo Cucine е изпълнена в тик и бял гланц.
Двете спални са  отражение на лукса и чистотата. Това усещане се засилва най-вече от белите тонове, които са преобладаващ нюанс в стаите. Спалнята на собственика е с легло в светъл фурнир на Poliform, а конзолата на Flou пред прозореца е във венге. Осветителните тела в стаята са на Flos и Fontana Arte.
Спалнята за гости е решена с оригинално легло на Патриша Уркиола за Molteni. Ефирните завеси са на Kinnasand от Senza Home.
Акцент в дома са вратите от алуминий и леяно стъкло. Дрешникът, който е отделно помещение от спалята е с плъзгащи се врати от Rimadesio.

Bravacasa, 2007

 

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.