Модернизъм и дизайн

начало проекти

Modern design


Основното усещане, което внушава този апартамент е модерната изисканост, дизайнерски вкус и виждане. Архитект Татяна Тодорова от Verrsus създава визията за пространството като балансирана среща на емоции и комфорт. Архитектурните промени постигат желаното максимално обособяване на зоните ден и нощ и плавните функционални преходи вътре в тях. Подбраните италиански производители напомнят за елегантен и изтънчен вкус към най-доброто.
Дневната е решена в топлите тонове на кафявото. Диванът е Braque на Minotti, ниската маса Void на B&B Italia и тъмният килим на Minotti оформят зоната за сядане. Колоната се явява разделителен елемент, разделящ дневната и трапезарията. Кътът за хранене е изцяло от мебелите на B&B Italia – масата Void и столовете  Vol au Vent. Осветителните тела са Passion на Fontana Arte.
Спалнята за гости е изразително съчетание на легло на Flou и нощни шкафчета на Minotti. Интересен акцент се създава от лампата Snoopy на Flos, която е емблематичен модел на дизайнера Акиле Касталиони (Achille Castiglioni).
Кабинетът е решен в делови стил – бюрото Less на Molteni и коженто канапе Alison на Minotti  очертават параметрите на строгия лукс , омекотен от лампите на Fontana Arte и Flos.
В родителската спалня, обзаведена с легло на Minotti, скринове на Molteni, основният акцент са огледалото и тоалетката на Fendi.

Bravacasa, Януари 2008;      Снимки Асен Емилов и Венцислава Василева

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.