Annette Hinterwirth

Annette Hinterwirth

Родена през 1967г. в Линц, Австрия, Анет Хинтевирт (Annette Hinterwirth) първо завършва Бизнес Aдминистрация, преди да пренасочи своите професионални интереси към дизайна. В UCLA, Лос Анджелис и в Техническия Университет във Виена, тя завършва множество курсове по дизайн и индустриален дизайн.
След като е допринесла в арт отделите на Холивудски продукции като „Седем години в Тибет” и „Проект умиротворител”, Анет се мести в Ню Йорк, където започва да работи с няколко от най-прогресивните и известни фотографи като: Тери Ричардсън, Алексей Хай, Матиас Вриенс, Стивън Клейн, Шу Акаши, Тод Еберле, Елфие Семотан и много други. В качеството си на студиен дизайнер, тя допринася и за множество кампании на известни компании и списания като Vogue, ID, Marie Claire, Dazed и други.

По същото време Анет доразвива интересите си и в дизайна на мебели и осветление. Връщайки се в Европа тя се фокусира върху следващия си проект – „Walljewels”, серия от осветителни тела, вдъхновени от ефектните бижута, създавани през четиридесетте и шейсетте години. Сътрудничеството й със Swarovski дава живот на Pacific Burton, El Santo Royale и други аплици, съчетаващи алтернативни материали като:  кристали, кожа и  пера. Изложението проведено в Колет, Париж маркира появяването на първите стенни бижута за Европа.
През май 2006г.  Анет Хинтервирт създава основния концепт на The Stash.
Идеята на този концепт е да се направи седящ елемент, който да има всичко необходимо за отмора – диван с множество джобове, ципове и чанти, които да те изкушават да събираш и скриваш различни вещи.
Проектът, печели няколко награди и дава тласък на последното й творение – CARNABY, като поставя началото на сътрудничество й с Minotti.

Продукти
Марки

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.