Gordon Guillaumier

Gordon Guillaumier

Гордън  Гиоме (Gordon Guillaumier) е роден в Малта през 1966г.
През 1989г. се премества в Милано, за да учи индустриален дизайн в IED, след което завършва магистратура по индустриален дизайн в Академията Домус.
След стажа си при Baleri Associati, той започва съвместната си работа с Родолфо Дордони (Rodolfo Dordoni) като през този период, той работи и презентира своите продукти за Foscarini и Mito.
През 1995г. се ангажира с пълно сътрудничество с Driade, което продължава три години, през които той работи над продуктовата  стратегия и развитието на Atlantide и Dstore.

От 1998г. до сега той се занимава с проекти свързани с изкуството и дизайна, като си е сътрудничил с Dornbracht – интериори за баня, проектирал е кухни за Rational и Elt, сребърни изделия за 2Link, хардуер за Pamar, Roda – градинска мебел.
Като продуктов дизайнер, Гордън работи с: Bosa, Casa Milano, Desalto, DeVecchi, Elica, Fontana Arte, Foscarini, Matteo Grassi, Minotti, Montina, Nobili Rubinetti, Pamar, Pandora, Varaschin,.
Неговата работа често е обект на коментари и прегледи от международни дизайнерски журнали като: Domus, Abitare, AD, Interni. Modo, ElleDecor, Blueprint и Wallpaper.

Марки

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.