Роден през 1951г. в Тел Авив, Рон Арад (Ron Arad) е дете на хора на изкуството, майка му е  художничка, а баща му фотограф.
От 1971г. до 1973г. е учил в Йерусалимската Академия по Изкуства.
1973г. се премества в Лондон.1974-79г. учи в Архитектурната Асоциация – „ School of Architecture”, където му преподават Peter Cook и B. Tschumi.. През 1981г. заедно с Каролин Торман основава „One Off Ltd.” – дизайнерско студио, ателие и изложбена зала, намиращо се в Ковент Гардън, Лондон.

Успехът му започва с поредица от мебели и предмети за интериора, направени с тръби и метални отливки. Известни негови творения са „Rover Chair”, vacuumed-packed Transformer’ Chair, дистанционното  „Aerial’ light”. По-късната му работа открива употребата на мекото желязо, първо в „Well Tempred Chair”, a после и в известния „Bookworm”.
През 1989г. oсновава “Ron Arad Association”- архитектурна и дизайнерска практика с Каролин Торман в Чалд Фарм, Лондон.
През 1994г. „Рон Арад Студио” се създава в Комо, за да продължи и разшири производството на елементите, правени до сега в Лондонското ателие.

„Студиото Рон Арад” значително увеличава техническия капацитет, материалната база и  изследователските възможности. Благодарение на това се появяват предмети като:  „Box in 4 Movements” и „R.T.W.” (свободно въртящо се голямо колело с вътрешни рафтове, които винаги остават перпендикулярни със земята).
Той е бил редактор на Международната Книга за дизайн през 1994г. и Дизайнер на годината отново през 1994г. Неговата работа е отразена в много периодични издания  и книги с тематика архитектура и дизайн, в цял свят.

Продукти
Марки

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.