Rodolfo Dordoni

Rodolfo Dordoni

Родолфо Дордони (Rodolfo Dordoni), архитект и дизайнер, е роден през 1954г. в Милано, където през 1974г. завършва архитектура в Миланската Политехника.
Още оттогава той е арт директор на компании като: Artemide (колекцията от стъкло), Cappellini (1979-89г.), Fontana Arte (мебелна колекция), Forscarini и след 1998г. и за Minotti.
Той изработва дизайн за компании като: Arper, Artemide, Casamilano, Dornbracht, Driade, Ernestomeda, Fiam, Flos, Flou, Fontana Arte, Foscarini, Jab, MatteoGrassi, Minotti, Molteni, Moroso, Nobili Rubinetterie, Olivari, Pamar, Pierantonio Bonacina, Roda, RB Rossana, Sambonet, Serralunga, The Rug Company, Vinini. Дo 1995г. той прави дизайна на бутици и изложбени зали по цял свят за марката D&G/Dolce & Gabbana.

Родолфо Дордони е създател на корпоративния стил на Anteprima(фирма за мода и аксесоари) и Breli ( магазини за часовници, бижута и аксесоари).
Освен това той се занимава и с дизайн на частни къщи, индустриални зони, офиси и много щандове на изложения за компании от различни сектори.

Продукти

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.