Konstantin Grcic

Konstantin Grcic

Константин Гръчич (Konstantin Grcic) е роден в Мюнхен, Германия, през 1965г. Той започва обучението си в  Колежа Парнхам, Англия, а след това изучава дизайн в Кралския Колеж за Изкуства в Лондон от 1988-1990г. Докато създава неговото дизайнерско студио Konstantin Grcic Industrial Design в Мюнхен през 1991г, той си сътрудничи в производството на мебели, продукти и осветителни тела с някои от водещите компании в Европа като: Agape, Driade, Flos, Iittala, Krups, Magis, Moroso, Muji, Whirlpool.

Константин Гръчич създава индустриални продукти, описвани като семпли и минималистични. Това, което го разграничава от минимализма в модерния му смисъл днес е, че той дефинира функцията с човешка терминология като комбинира стриктността с изострена чувствителност и хумор.
Много от неговите продукти са получили награди за дизайн. През октомври 2000г. Константин Гръчич е номиниран за  Почетен гост на Интериорното Биенале в Кортрийк, Белгия, представяйки голямо изложение на неговата работа. Лампата „Mayday”, произведена от Flos е избрана за постоянната колекция на Музея на Изкуствата в Ню Йорк и печели Compasso D´Oro през 2001г.

Продукти
Jet
Марки

© 2008 - 2018 Verrsus. All rights reserved.